Otok Vis Forum  
Veljača 07, 2012, 20:58:41 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
Anketa
Pitanje: Za kojeg kandidata za gradonačelnika ćete glasovat na lokalnim izborima 17.05.2008?
Ante Acalinović - 2 (9.1%)
Toni Linčir - 16 (72.7%)
Ivo Radica - 1 (4.5%)
Miće Radišić - 3 (13.6%)
Ukupno Glasova: 22

Str: 1 ... 12 13 [14] 15
  Ispis  
Autor Tema: IZBORI 17.05.2009  (Posjeta: 13816 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
A1
Zubatac

Spol: Muški

« Odgovor #195 : Svibanj 18, 2009, 13:32:05 »

Sve će bit ok.Nemoj se strašit ribore thumb_up
Evidentirano
Pivi
Dalmatinac vulgaris
Zubatac

« Odgovor #196 : Svibanj 18, 2009, 13:48:14 »

Je, ko je prvi i ostat će prvi  thumb_up

Ali sad vezano uz glasanje...Ovi put mi je na izlasku iz općine pukla osovina od kola...gren u split ovi vikend riješit to, ali nebi ti da mi oni namo vikend za 2 tjedna opet posli glasanja pukne  rofl7gp
E sad morat ću na noge drugi put na glasanje jer mi se čini da se niko (netko, ne NIKO) najidi pa sve puca  rofl7gp

icon_wink
Evidentirano
Ribor
Zubatac

« Odgovor #197 : Svibanj 18, 2009, 13:56:44 »

Citat:
Sve će bit ok.Nemoj se strašit ribore thumb_up

Ala ,kad ti tako govoriš  sretan
Evidentirano

Nije da se ne usuđujemo jer je teško, već je teško jer se ne usuđujemo.
Orleanska
Orada

« Odgovor #198 : Svibanj 19, 2009, 01:01:24 »

POSLIJEIZBORNA ŠUTNJA........???????????????
Evidentirano
Ribor
Zubatac

« Odgovor #199 : Svibanj 19, 2009, 17:18:28 »

Vidimo se 31.svibnja kod OK.Korala  icon_wink
Evidentirano

leki
Girica
*

Email
« Odgovor #200 : Svibanj 20, 2009, 12:05:50 »

Ribore, da ne idemo iz krajnosti u krajnost (!), danas je magistar nojbližji bivšemu pojmu inžinjera. No, nebitno. Koji put veći kulture imo oni ca je jedva fini osnovnu nego oni sa dvo fakulteta.
Isto tako, ne virujen da bi se Medvidović kandidiro jerbo on imo i pametnijega posla, a ni da bi lavuro veći za sebe nego drugi koji su bili i koji su sad, to je bilo usputnu razmišljonje misli. Ni pitonje koko jedon gradonačelnik, sabornik, /političar/ grabi nego koko ostaje i ca se sa tin cini (jer grabilo se i grabit će se uvik).

Bravo Pivi ca je dove u red teme, barenko sad znon di je co.  thumb_up
(Vada prestanen folit vega šjor administratora da non se ne umisli :cool:O martvima inače sve nojboje. A objektivno, (jerbo subjektivan ni ne mogu bit- nison u nijednu stranku jer osobno mislin da se biro po sistemu manjega zla, namisto da se izabere cagod dobrega), pok. Mime je imo sila dobar mandat, puno se ucinilo u vrime kad je on bi na tu misto. AA se spominjen nojveći po temu ca je dovo stipendije šakom i kapom kal je njemu sin upisivo (neznon sad koji) faks, a posli tega ih vej ni bilo. I otkad son to cu, nison vej ništo u toku jer mi se zgadi cili ti sistem babih i stričevih. Koji se eto, prilomi na dicu.

evo kad je paso ovi parvi krug da se i jo bokun jovim, gledo son ovi forum i pri ali mi se ni dolo nista komentirat jer bi me vecina popljuvala.

od kad son upiso faks nikad nison dobi stipendiju od grada ili neku drugu stipendiju, niti son se prijovi na natjecaj za bilo kakvu stipendiju (do pri 2 miseca) iako sam moga, bio sam redovit student a i moj smjer faksa je bi jedon od 10-15 onih koji je bi na listi grada ko prioritetan (zanimanja koja su valjda trazenija i koja valjda Visu tribaju). Nisom to ti jer su mi oba roditelja bila zaposlena i imali su ok ploće, a i još više zato jer je u jedno vrime moj otac bi gradonacelnik, niki su mi govorili da je bezveze ne dobit 500-600 kuni na misec ali jo to nison ti. I inace jo son faks upiso na lito 2004 g. a pari mi se da su je AA posto gradonacelnik tek krajem 2005. tako da mi ni jasno kako je on to dovo stipendije sakom i kapom kad son jo upisivo faks. evo tek son se pri 2 miseca jovi na natjecaj za stipendiju jer mi je financijska situacija doma drugacija. Ako dobijem te pineze dobro ce mi doc za parvu ruku da se pokrijem, barem dok AA ne svroti do Kajmanskih otoki i digne iz banki koji miljun tesko zaređenih euri.....

i ni mi jasno ca je lose u temu da su se dilili stipandije, po meni je to jedon od bojih nocini za investirat gradske pineze.

Evidentirano
SIZIF
Inčun
**

« Odgovor #201 : Svibanj 20, 2009, 17:27:05 »

nažalost moram se opet uključit
u prve dvije godine mandata ivo radica je bija taj koji je bija antin saveznik u pljački otoka
znači osim zaglava,svo drugo pljačkanje je išlo priko ivota sa glasovima u poglavarstvo 3:2 ili 4.1
malo je teško nekome ko nije u politici to razumit
ante je u poglavarstvo triba tri ruke za izglasavanje svega i ta treča ruka osim rošotove je bila ivotova
sad su ga građani nagradili sa 30%-mia madre
to sve govori kako je sve u politici relativno i kako je biračko tijelo lako zavodljivo
pozdrav
Evidentirano
Pivi
Dalmatinac vulgaris
Zubatac

« Odgovor #202 : Svibanj 20, 2009, 19:21:50 »

31.05 će se brojat glasovi...  icon_wink
Evidentirano
vis2009
Girica
*

« Odgovor #203 : Svibanj 29, 2009, 00:24:44 »

Građanska inicijativa prijatelja Ivo Radice

Da Vama se obraćamo i kažemo Vam da i Vi u nedjelju 31. svibnja na
dan kada se bira prvi neposredni Gradonačelnik grada Visa, imate priliku biti hrabri; biti hrabri; i pobijediti za sebe, svoju obitelj, svoju djecu, svoje unuke kao i za svoje mjesto i otok gdje živite.

Imate priliku biti hrabari kao Ivo Radica čovjek koji se odvažno mlad
osoba zajedno sa svojom suprugom uputio u daleku tuđinu, na drugi kraj zemaljske kugle u Australiju.  U toj i takvoj tuđini prihvatiti se izazova svakojakih poslova od varioca, pitura, mehaničara, rada na plantaži, i u pustinji izgrađujući svoj karakter da se nigdje na svijetu na lak i jednostavan način ne dolazi do uspjeha.  Naposljetku je otvorio restoran koji je bio jako cijenjen i posjećen u tom dijelu Australije kako od naših iseljenika tako i od ostalih australaca.  Da, bio je tada hrabar i odvažan, uspio je i pobijedio.  Stoga i Vi možete kao i on biti hrabri i pobijediti ove izborne nedjelje.

Ivo Radica  bio je također hrabar kada se devedesetih godina prošlog   stoljeća nadvila zla slutnja nad našim narodom pa tako i našim rodnim otokom. Napustiti sigurnost Australije i svoju obitelj, vratiti se u svoju domovinu, na svoj otok i zajedno sa svim drugim otočanima riskirati ono najviše, svoj život. Po prirodi hrabar i odvažan odupro se strahu, malodušnosti i suprotstavio se opasnosti koje su prijetile sa obronaka grada Visa kao i mora, te organizirao obranu otoka u slučaju najgorega.  Međutim isto tako bio je hrabar i odvažan oduprijeti se sukobu s JNA na otoku.  Znao je reći: budemo li prisiljeni braniti se – branit ćemo se, ali ne želim da netko nastrada bespotrebno kao što je nažalost moj nono, koji je 1943 zajedno sa ostalima streljan na Lanterni. Nitko nije nastradao zahvaljujući i njemu, i svim prisebnim žiteljima otoka. Tada smo svi zajedno bili hrabri i pobijedili smo.

Također je bio hrabar braniti istinu kod naših iseljenika u dalekoj
Australiji a koji su izbjegli poslije drugog svjetskog rata, kazavši im: Hrvatska država 'da' ali metode tadašnjeg režima NE, one nisu bile dobre za Hrvatski narod.  Hrabar je bio i kada se materijalno situirao u tuđini i kada je stekao renome uspješnog ugostitelja i kada je značilo navratiti u njegov restoran i zvati se njegov prijatelj priznanje i čast kod naših iseljenika i tada je znao kazati dosta tom kontinentu, toj državi koja ga je primila i hrabro sa svojom obitelji vratio se na svoj rodni otok.  Oduvijek je govorio: 'ja želim da moja djeca rastu i žive u mojoj domovini, na mom rodnom otoku. I tada je bio hrabar i odvažan kao što i svi mi možemo biti ove izborne nedjelje.

Na našem otoku nije se prepustio kao i mnogi malodušnosti i osjećaju
besperspektivnosti već je pokrenuo ugostiteljski obrt, preuzeo vođenje Hrvatske gradske glazbe Vis, koja ima dugu i stoljetnu tradiciju.  Aktivni je član Karnevalskog društva 'Poklod'. Jedan je od inicijatora obnavljanja nogometnog kluba Vis od najmanjih uzrasta koji uspješno djeluje i gdje su mnoga otočna djeca našla svoju zanimaciju.  I sve to radi isključivo i jedino dragovoljno i bez ikakve materijalne naknade. Često zna kazati da djeci od malih nogu treba dati smisao i volju – karakter da se bore pošteno i hrabro kroz život te da se odupru porocima kao što je droga i ostali.  Neka i oni budu hrabri i pobjede u životu za sebe, svoje obitelji i svoje roditelje i neka i oni imaju prigodu neke buduće izborne nedjelje reći:  Danas sam i ja pobijedio za sebe, obitelj i mjesto gdje živim.

Prihvativši se politike kao sredstva da pomogne svom zavičaju često
zna kazati ja se sa ovim i onim pojedincem ne slažem po pitanju bivšeg sistema i ostalo ali isto tako,  ne mogu kazati da taj čovjek nije pošten i ne želi dobro svome mjestu.  Mi moramo zajedno surađivati radi naše zajedničke budućnosti kao i zbog naše djece.  Hrabro je mnogim žiteljima pomogao u gradskoj upravi pri rješavanju egzistencijalnih životnih problema bez obzira na stranačku pripadnost, nacionalnost i drugo.  Kazao bi: ovo nije politika već ovo je život – život svih nas i 'lijevih' i 'desnih', i 'bogatih' i 'siromašnih', ' 'starih' i 'mladih'.  Hrabro se uhvatio izazova i odgovornosti da postane gradonačelnik Grada Visa i služi svome mjesto.  Da hrabro kao i bezbroj puta do sada.

Hrabar je bio, smiren i odlučan kada su mnogi ne hrabri pojedinci po
mjestu i na internetu govorili i pisali da je nečastan čovjek, da sve radi iz svog osobnog interesa i dobitka. 

Da, i tada je bio hrabar kazavši neka bilo tko dođe i neka mu imenom i prezimenom kaže: tebi sam pozajmio novce a nisi mi vratio – okrećeš glavu od mene.  Ili pak: nesposoban si, pokrenuo si mnoge poslove i nisi ih uspješno vodio – prevario si ljude sa kojima si surađivao. 
Da hrabar, smiren i odlučan jer zna da živi u istini.

Stoga, poštujmo hrabrost, poštenje i moralnost, te tako i Vi imate
ove izborne nedjelje prigodu kazati:  Danas i ja želim biti hrabar i glasat ću za toga čovjeka i pobijediti zajedno sa njim.  Svi mi imamo prigodu kazati danas i ja pobjeđujem.

Hrabari ste bili i Vi Višani koji ste prije dva tjedna glasali za ostale
kandidate kako za gradonačelnika tako i za liste Gradskog vijeća.  I Vi imate pravo kazati i ja želim biti hrabar i pobijediti, mnogi pošteni i čestiti ljudi bili su tada na mnogim listama ili su pak pripadnici raznih stranaka i pridonose boljitku i kvaliteti svoga mjesta.

U ovu nedjelju, prijatelji, ne glasate za liste, za stranke, za nacionalnost, za
vjeroispovijesti, već samo i jedino za hrabrost.  Na vama je da odlučite tko je od dva kandidata za izbor, bio hrabriji cijeli svoj život, tko je bio odvažniji – pošteniji i moralniji.  Tko je hrabrije živio kao što kaže jedna poznata uzrečica – 'za sebe ne tražim ništa, za tebe dajem sve!'.

Nitko ne zna  kakvu snagu posjeduje dok je ne iskuša.  U svakome od nas
prikrivene su izvanredne sposobnosti.  'Ja hoću, Ja mogu' – temelj je unutrašnje snage koja prelazi okvire prosječnosti i stvara širinu neizmjernosti.  To je prva stepenica na putu ka uspjehu.  Napredak stvaraju ideali, najpraktičniji i najsposobniji su oni koji svojom maštom oštro prodiru u budućnost i vide čovjeka oslobođenog svih okova, spona i današnjih predrasuda.

Zbog toga i Vi Višani hrabro iskoračite i kažite!  Ovu nedjelju glasat ću ZA a ne PROTIV jer i ja želim biti hrabar, i pobijediti u izbornoj noći.  Kada i moj glas pridonese da se Ivu Radici , hrabrom čovjeku ukaže povjerenje i obaveza, moći ću mirno i spokojno kazati sebi i svojoj obitelji – Danas nisam bio samo hrabar – bio sam najhrabriji!

Izbor za Vašeg i našeg gradonačelnika Grada Visa…

IVO RADICA

Ljudi su kao i brodovi koji plove, za sobom ostave nekakav trag!
Evidentirano
choban
Inčun
**

Email
« Odgovor #204 : Svibanj 29, 2009, 01:16:30 »

Kako vidin, on prizlazi iz hadeze -a - toti je lako bilo bit "hrabar" kal je ova stranka sve privarila (cilu dijasporu: svaki clan dijaspore, oni su rekli, glasa za hadeze! A nikad nisu pitali ni jelnega u dijaspori za glos) I tako su uvik, i neka je dobota cili svit bi proti njih, "dobivali" izbore.  Nikad se nisu krili, jerbo i jos danas otvoreno pljackaju svoj narod; a njihov osnovni lajt motiv je: privari, ukrod, to ce sve pasat!
Eto, onda glasujte!
Evidentirano
Ribor
Zubatac

« Odgovor #205 : Svibanj 29, 2009, 19:35:32 »

lajt motiv je: privari, ukrod

rofl7gp

« Zadnja izmjena: Svibanj 29, 2009, 19:36:56 Ribor » Evidentirano

komiska
Girica
*

Email
« Odgovor #206 : Svibanj 30, 2009, 02:57:41 »

Pored ovoko hrabrosti ni mi jasno  zoc se  se ovako hrabar covik ni pojovi na tv Jadran na emisiju  sučeljavanje.Mogu ponovit ca son reka na kroj :ako ste zadovoljni sa vlasti ove 4god. glasujte za moga protukandidata on je jedon od režiseri, a ako želite promjene dojte glos meni i judima oko mene mi ćemo provat Vis ucinit bojin miston za život jer imomo i program i ekipu koja ga će ga provest.

Pozdrav                Toni  Lincir
« Zadnja izmjena: Svibanj 30, 2009, 03:01:53 komiska » Evidentirano
Nauru
Girica
*

« Odgovor #207 : Svibanj 30, 2009, 18:11:41 »

Možda jo ne kapin puno, ali mi je jasno da se pasonih godišć puno malo napravilo, a moglo se je, i dosta stvori ca se napravilo, napravilo se krivo. Pa ako želin da se tako nastavi, izabraću Ivota Radicu, vjerojatno će mu opita pomoć AA i Damir Radica, pa i likor Niko. Jer ako su bili na vlasti, oni su odgovorni za urbanistički plan, zide, klance, zaobilaznice, samogore, turističke zajednice, vrtiće, jaslice, zoglave, lučke uprave, gradske prostore, viške noći, parkirališta, posove stanove, itd, itd, ko će se sve sitit. E dobro, imo i koja lipa stvor, ali stvarno malo. I zato neću glasat za njega nego ću dat glos Tonitu, pogotovo jer iza njega stoji cili tim judi u koje virujem, jer jedon covik som ne more puno tega napravit i u sve se razumit. To je moje mišljenje, dakle TONI LINCIR I TIM JUDI KOJI STOJIDU IZA NJEGA!!!
Evidentirano
choban
Inčun
**

Email
« Odgovor #208 : Svibanj 31, 2009, 00:10:20 »

Pari mi se da imote potpuno pravo, Nauru ! E, da bi i drugi tako mislili! Jo bi se slozil da se kuso sa novima, jerbo ovi do sad, se pravidu da ni nikoga ol visanih osin njih i njihove, nista ne cuju, nista nece da vididu, a ono ca je nojgori, ne dodu da se vidi di su oni buatli puste pineze (osin onih koje su stavili u svoje zepe)!
Bilo bi justo da se kuso sa novima, ma imon rezervi za Lincirove, i za njih se zno da nisu nojveci prozirni, a !
Evidentirano
Ribor
Zubatac

« Odgovor #209 : Svibanj 31, 2009, 20:07:54 »

Jovte ako ko zno ko je pobijedi  icon_wink
Evidentirano

Str: 1 ... 12 13 [14] 15
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP otok Vis forum | Powered by SMF 1.1.15. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!