Otok Vis Forum  
Veljača 07, 2012, 20:32:33 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1]
  Ispis  
Autor Tema: Komiža gradi stanove  (Posjeta: 1814 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Pivi
Dalmatinac vulgaris
Zubatac

Spol: Muški

« : Siječanj 21, 2009, 23:38:09 »

Citat:
Projekt poticane stanogradnje, prema kojemu će se na prostoru bivše vojarne Rogači graditi istoimeno stambeno naselje s ukupno 48 jednosobnih, dvosobnih i trosobnih stanova za građane koji nemaju riješeno stambeno pitanje, odvija se prema planu...

link na članak

Ja samo pitam, tko je danas od  prosječnih otočana u stanju kupit stan?
Ako nema posla, nema se ni para.
A čak ako i ima posao, kako netko sa 3000 kn plače uopće i može dobit bilo kakav kredit za stan?

Dali će neki stanovi završit u rukama lovaša koji će ih kupiti za 1000 eura po m2, a prodavati englezima i sličnima po npr. 3000 eur/m2?

Treba stavit nekakvu klauzulu u ugovor da se stan nemože prodat, neznam npr. 20 godina ili ako se više nemože odplačivat kredit da se stan prenese na grad.
Jer sad su neki u stanju iskoristit određene osobe koje će bit kvalificirane za kupnju tih stanova da se na njihovo ime kupi stan, a kasnije vlasništvo samo prebaci (proda) na drugog vlasnika.
Isto kao kad su prodavane dionice INA-e pa se mogo kupit samo 1 paket, a lijepo ovi lovaši skupljali druge ljude, sklopili sa njima ugovor, i poslije samo prebacili na svoje ime.
Živi bili pa vidili.
Evidentirano
Ribor
Zubatac

« Odgovor #1 : Siječanj 22, 2009, 18:50:43 »

U svakom slučaju jedna od boljih i pozitivnijih stvari koja se trebala već odavno početi realizirati .Gradnja stanova za mlade obitelji a na taj način i da se tako osigura ostanak ljudi na Visu...još kad bi se to počelo I na Visu...bingo,ali ko što ti pivi kažeš postoji ono ali a postoji i kako.Kako će moći ljudi dobiti kredit ,a ako ga dobiju kako izači na kraj sa osnovnim životnim troškovima jer činjenica je da su plače kako i u cijeloj Hrvatskoj a tako i na Visu premale...neki će moći a neki ne
Evidentirano

Nije da se ne usuđujemo jer je teško, već je teško jer se ne usuđujemo.
ciplić
Inčun
**

Email
« Odgovor #2 : Siječanj 22, 2009, 19:10:10 »

Na kroj ce se dogodit,ca ni tesko predvidit, da ce u vece od pola tih stanovi opet zivit podstanari.
Evidentirano
parapnjok
Inčun
**

Email
« Odgovor #3 : Veljača 03, 2009, 19:19:09 »

link na članak

Ja samo pitam, tko je danas od  prosječnih otočana u stanju kupit stan?
Ako nema posla, nema se ni para.
A čak ako i ima posao, kako netko sa 3000 kn plače uopće i može dobit bilo kakav kredit za stan?

Dali će neki stanovi završit u rukama lovaša koji će ih kupiti za 1000 eura po m2, a prodavati englezima i sličnima po npr. 3000 eur/m2?

Treba stavit nekakvu klauzulu u ugovor da se stan nemože prodat, neznam npr. 20 godina ili ako se više nemože odplačivat kredit da se stan prenese na grad.
Jer sad su neki u stanju iskoristit određene osobe koje će bit kvalificirane za kupnju tih stanova da se na njihovo ime kupi stan, a kasnije vlasništvo samo prebaci (proda) na drugog vlasnika.
Isto kao kad su prodavane dionice INA-e pa se mogo kupit samo 1 paket, a lijepo ovi lovaši skupljali druge ljude, sklopili sa njima ugovor, i poslije samo prebacili na svoje ime.
Živi bili pa vidili.

pa sad moje mišljenje na vu temu je vaku

da se stanovi negrade dali bi i onaj mali postotak višana ima mogučnost kupi stan
moja situacija je takva da san postanar 5 godina
za svako postanarstvo izdvajam 120 eura pa sad skonataj koji je to kredit

ubiti šta sam htio reč da se negrade (ko što je to slučaj grada visa)kako da dođem do stana
pa sad dali je bolje da se grade ili ne ?
Evidentirano
Regi
Inčun
**

« Odgovor #4 : Ožujak 12, 2009, 17:27:43 »

U povjerenstvu za izbor ku pasoje na listi za dobit stan po POS-u side judi koji su i somi dali zahtjev za stan.
To more bit sumo u Komiži,zatu judi slušojte mene oni su išli sa ovima stanovima zbog predizborne kanpanje ali im je pohlepa toko joka da ćedu ucinit kontra reklamu.
Evidentirano

Tuko cago cinit ni se co molat.
Ribor
Zubatac

« Odgovor #5 : Ožujak 12, 2009, 18:06:53 »

Citat:
ubiti šta sam htio reč da se negrade (ko što je to slučaj grada visa)kako da dođem do stana
pa sad dali je bolje da se grade ili ne ?

Vodi si u pravu...u svakom slučaju je bolje da se grodidu nego ne,ko zno kakva će vrimena doć,pa ako ih i kupidu oni ca imaju malo debji žep,možda će se cago prominit pa će ti isti i na kraju te stanove i prodat ili pak iznajmivat,somo je malo žalosno a to je kriva opća situacija u cilu Hrvatsku da je kriza i da se oti stanovi sa nojbojon vojon prosječnom radniku nisu mogući za kupit,rate su velike a ploće mole,a u svakom slućaju ca veći izbora to boje.Kod nos na Vis ko i i svakimu turističkome mistu se sad iznajmiju stanovi do lita i mlodimu coviku je teško noć stan a da se ne mora dobota svaku godišće selit zato kad niko nojde niki stan di je miran darži ga ko oci u glovu pa makar bi i fit malo skupji
« Zadnja izmjena: Ožujak 12, 2009, 18:13:18 Ribor » Evidentirano

Regi
Inčun
**

« Odgovor #6 : Ožujak 29, 2009, 20:56:52 »

Ako ste čitali jučerašnji večernji list mogli ste se uvjeriti da JuBiTo izjava našega Kire više ne drži prvo mjesto u antologiji političke gluposti kod hrvata.Primat je preuzela komiška gradonačelnica sa izjavom koja glasi otprilike ovako:Da istina je da sam ja podnijela zahtjev za stan i istina je da ja sjedim u odboru koji odlučuje o dodjeli stanova ali ja se izuzmem kad se govori o mome zahtjevu ja samo odlučujem o zahtjevima mojih konkurenata za te stanove.Pametnome dosta naročito ako znamo da se isto tako izuzima većina od onih koji sa njom sjede u tom tijelu kad se raspravlja o njihovim zahtjevima.
Evidentirano

A1
Zubatac

« Odgovor #7 : Ožujak 30, 2009, 23:39:12 »

Svako malo oduševiš publikum,ma zamisli ona bi kupila stan od posa a to je za mlode Komižane a ne nju storu babu ko zno okle.Blago tebi eusa_wall
Evidentirano
Ribor
Zubatac

« Odgovor #8 : Ožujak 30, 2009, 23:42:10 »

rofl7gp

Ne vidim razloga zoc ga ona nebi kupila

A ca ste očekivali da rece ?
« Zadnja izmjena: Ožujak 30, 2009, 23:45:38 Ribor » Evidentirano

Regi
Inčun
**

« Odgovor #9 : Ožujak 31, 2009, 13:34:56 »

Jo neznom jeste vi kad culi za famozni termin SUKOB INTERESA misli.
Ali da imote imalo inteligencije znali bi te da stranka u postupku nesmi odlucivat o svom zahtjevu niti o zahtjevima svojih izravnih konkurenata icon_mrgreen.Znaći ni upitno dali se ona može natijecati za ti stan već je protuzakonito da ona sidi u tijelu koje odlucije o tima zahtjevima.Sumo još jedna paralela sitite se Vukovarske gradonaćelnice i stana koji je dobila njezina ćer i koja je hajka bila podignuta na navedene.
Evidentirano

Regi
Inčun
**

« Odgovor #10 : Ožujak 31, 2009, 13:39:47 »

Svako malo oduševiš publikum,ma zamisli ona bi kupila stan od posa a to je za mlode Komižane a ne nju storu babu ko zno okle.Blago tebi eusa_wall
Udri malo jace u ti zid baš ti cago onda dujde uglovu.
« Zadnja izmjena: Ožujak 31, 2009, 13:43:45 Regi » Evidentirano

Regi
Inčun
**

« Odgovor #11 : Ožujak 31, 2009, 13:42:04 »

rofl7gp

Ne vidim razloga zoc ga ona nebi kupila

A ca ste očekivali da rece ?

Lipo je vidit da se smiješ svume neznanju thumb_up.
A ocekivali smo da će reć upravo vo caje rekla.
« Zadnja izmjena: Ožujak 31, 2009, 13:45:10 Regi » Evidentirano

Regi
Inčun
**

« Odgovor #12 : Prosinac 09, 2009, 12:48:23 »

NAKON ODLUKE POVJERENSTVA, KOMIŠKA GRADONAČELNICA TONKA IVČEVIĆ TVRDI :

NAČELNICA SE PRIJAVILA ZA POS Nisam u sukobu interesa, iako sam u Povjerenstvu

Tonka Ivčević  
Očito sam pogriješila što se nisam izuzela iz cjelokupnog postupka, ali mislila sam da je dovoljno što nisam sudjelovala u odlučivanju o listi prvenstva. Ne smatram da sam prekršila zakon, niti da sam u sukobu interesa – kazala nam je komiška gradonačelnica Tonka Ivčević nakon što je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa zaključilo da je Ivčević iskoristila gradonačelničku funkciju, jer se natjecala za POS-ove stanove te je mogla utjecati na odluku izvršne vlasti da bi postigla osobni probitak. Izrečena joj je sankcija javnog objavljivanja odluke Povjerenstva o vlastitu trošku.
IZVOR:Slobodna dalmacija
« Zadnja izmjena: Prosinac 09, 2009, 12:49:33 Regi » Evidentirano

Str: [1]
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP otok Vis forum | Powered by SMF 1.1.15. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!