Otok Vis Forum  
Veljača 07, 2012, 20:08:36 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.
Jeste li propustili aktivacijsku email poruku?

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Traži Kalendar Prijava Registracija  
 Str: [1] 2
  Ispis  
Autor Tema: Stop  (Posjeta: 2952 )
0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Ribor
Zubatac

Spol: Muški

« : Siječanj 22, 2009, 18:21:03 »

Evo šta mislite o ovome,hoćemo li dočekat sezonu sa ovime,hoće li moći građani kao i turisti koristiti ovu cestu,dali se šta radi po ovome pitanju.Hoće li turisti govoriti "What is this ?"Cesta stoji,nije asfaltirana,lagano postaje deponij za odlaganje građevinskog otpada thumb_down

A recimo i ovo.je da je napravljen parking odma blizu,ali ova plaža ispod glasi kao jedna od najljepših pa zaslužuje pristojan parking u hladu.Ja ne krivim ljude koji zatvaraju svoj posjed ali mislim da se ovo sve može pošteno regulirati

A postoje i grafiti icon_mrgreen
« Zadnja izmjena: Siječanj 22, 2009, 18:22:01 Ribor » Evidentirano

Nije da se ne usuđujemo jer je teško, već je teško jer se ne usuđujemo.
Pivi
Dalmatinac vulgaris
Zubatac

« Odgovor #1 : Siječanj 22, 2009, 18:50:09 »

Grad, županija, država imaju pravo na izvlaštenje u ovakve svrhe.
U tom slučaju vlasnicima treba pošteno isplatit realnu tržišnu cijenu.

Ali grad to u ovom slučaju očito nije napravio kako je trebao, i zato dajem punu potporu vlasnicima.

Nitko nemože na nezakonit način oduzimat privatno zemljište bez obzira u koje svrhe.

A šta se parkinga tiče, također isto mišljenje imam. Svatko ima pravo zaštitit svoj posjed.
Po meni je privatno vlasništvo svetinja, jedno od glavnih odredbi ustava.

Zato bi i ove neke šta po hrvatskoj pokušavaju otuđit privatno zemljište (sutkinja na braču, ima slučaja i po visu i ako je sve istina i dođe do pravomočne presude)  bacia bi ih u zatvor na 20-30 godina pa im nebi više palo na pamet.
Evidentirano
Ribor
Zubatac

« Odgovor #2 : Siječanj 22, 2009, 19:06:13 »

A jesi strog lol.Ali jo mislin da bi ovo moglo docekot lito icon_sadblinky Ali kako su mogli dozvolit da do ovega dojde ,tukali su racunat na to da će jednega dana vlasnicima d.p....t
« Zadnja izmjena: Siječanj 22, 2009, 19:09:13 Ribor » Evidentirano

Ribor
Zubatac

« Odgovor #3 : Siječanj 22, 2009, 19:07:47 »

Jo mislin da bi na ovu pitanje moga dobro odgovorit A1,nikako mi se cini nojupučeniji u sve ovo
Evidentirano

Pivi
Dalmatinac vulgaris
Zubatac

« Odgovor #4 : Siječanj 22, 2009, 19:15:59 »

Nije da san strog, nego diranje u privatno je nešto šta me najviše može nažestit.
Jesi vidia šta doli država ljudima na prevlaci radi. To je strašno.

Ali kako su mogli dozvolit da do ovega dojde

Upravo se o tome radi. Greška je grada...koji je da se tako izrazin "falia u postpku".
Vlasnici imaju pravomočnu presudu suda koja ih štiti, i to je to.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-%C5%BEupanija/tabid/76/articleType/ArticleView/articleId/31087/Default.aspx
Evidentirano
komiska
Girica
*

Email
« Odgovor #5 : Siječanj 22, 2009, 20:02:47 »

Ca se privatnega vlasništva tiče Pivi je u pravu . Izvlaščenja je moguče provest somo za ceste od županijskog značaja pa prema gore po rangu.Za Vis to znači ovo za lucicu trebalo je rješit dogovorno a recimo ovo za Milnu se može rješit izvlaštenjem.Iako ca se tiče lucici grad je djelomično kriv naime ,zemja na koju je barikada ni u vlasništvu ove tri sestre nego treči osobi sa kojon se grad nagodi ,znaći ta osoba je upisona u zemljišnik a ove tri sestre su ko korisnice upisone u katastar.E sad one su digli tužbu ko korisnice a ne ko vlasnice i dobili rješenje koju je bilo lako oborivo ali iz grada ni u roku predana žalba na rješenje suda.Po meni toti je AA udi kajlu Daliboru (to je bilo kad nji je pocela pucat koalicijska jubov) da bi pokozo u lucicu kako je Dale nesposoban.Navodno ove tri sestre vodidu i parnicu da su one vlasnice tega a ne osoba koja je upisona u vlasnički list.
Evidentirano
A1
Zubatac

« Odgovor #6 : Siječanj 22, 2009, 20:20:39 »

Ma jesi ti vidi Komišku mogla bi ona mene i zaminit sve zno. misli
Evidentirano
Pivi
Dalmatinac vulgaris
Zubatac

« Odgovor #7 : Siječanj 22, 2009, 20:28:27 »

meni se sve čini da se tote nezno ko koga...
Da se vlasnik nagodia? a da su korisnice upisane u katastar ko korisnici i da ti "korisnici" nisu vlasnici?
Po kojoj osnovi su oni korisnici... po kojoj osnovi kao korisnici mogu pokretat onakve postupke na sudu ako nisu vlasnici?
A da se vlasnik nagovoria sa gradom?
Evidentirano
zagrebčanin
Inčun
**

Email
« Odgovor #8 : Siječanj 22, 2009, 22:52:07 »

Ljudi moji, pravnik sam i odvjetnik.  Jedno je vlasnička parnica, a drugo je posjedovna. Grad se dogovorio sa vlasnikom (kako izgleda), ali nije vodio računa o posjedu. Tu je Dalibor naletio na kajlu tzv. "prekluziju", zakasnio je  za tužbu za smetanjem posjeda (30 dana), ali vlasnička je parnica "jača" nego posjedovna. Pozdravite Antu Acalinovića, a Dalina diploma iz Mostara je diskutabilna tzv. "HDZ" diploma. Uostalom Grade ima odvjetnički ured i može se donjeti "tzv" privremena mjera.
Evidentirano
Pivi
Dalmatinac vulgaris
Zubatac

« Odgovor #9 : Siječanj 22, 2009, 23:18:53 »

Uostalom Grade ima odvjetnički ured i može se donjeti "tzv" privremena mjera.

Ko ima odvjetnički ured? Grade? Ne razumin
Evidentirano
Ribor
Zubatac

« Odgovor #10 : Siječanj 22, 2009, 23:22:24 »

Ah, ta politika...svuder imo svoje parste.

A,zagrebčanin,ti ko advokat, ca bi ti ucini da se ovo ca pri pusti u promet.???Ti sve onako profesionalno gledoš,objasni nami laicima ,evo recimo meni,da se ne bi drugi uvridili,jer ovakve stvori mi strašno gredu na jetru... hau ca sad mora pasat još koju godišče da se ovo rješi

I kakva je to privremena mjera ?? dontknow
« Zadnja izmjena: Siječanj 22, 2009, 23:27:35 Ribor » Evidentirano

zagrebčanin
Inčun
**

Email
« Odgovor #11 : Siječanj 22, 2009, 23:29:58 »

Sad je kasno sa posjedovnu parnicu. Nastupila je tzv. prekluzija naime Grad je u roku od 30 dana imao mogućnosti dovesti sa posjednicima privremenom mjerom do povrata u prvobitno stanje, a onda ako je dogovorio sa vlasnicima dobiti parnicu u kratkom roku. Ja ipak mislim da se sa vlasnicima nije ništa dogovorilo. I da će biti dugotrajna parnica. Ima jedno rješenje, a to je uplitanje tzv. trće strane npr.Županije, ali to treba znati. Grade je Grad... my mistake sorry
Evidentirano
zagrebčanin
Inčun
**

Email
« Odgovor #12 : Siječanj 22, 2009, 23:41:20 »

Znači treća strana zainteresirana a to je Županija SD, jer je Županijska cesta u pitanju ima mogućnost sve vratit u prvobitno stanje. Ali, napominjem vlasnička parnica je najvažnija tj. ako se grad dogovorio sa zemljišnoknjižnim vlasnicima onda nema problema, mada mi tu nešto "smrd". Taj posao će čekati novog Gradonačelnika. Samo mi nije jasnio šta radi pravnica u Gradu. I jasno mi je da je ovo Ante zakuhao, to je štetočina Visa
Evidentirano
Ribor
Zubatac

« Odgovor #13 : Veljača 23, 2009, 18:34:31 »

Da sad ne otvaram novu temu,još jedna stvar šta me zanima je naš sustav za kanalizaciju...danas sam baš iša napravit đir onako uz more,(to sam ja i prije već primjetio ali mi se danas ovo učinilo shodnim za dat ovdje na forum)kad me je ošinu oni smrad koji je i prije same gradnje sustava bio prisutan .Kad se radio kolektor cijeli Vis je bio prikopan ,svaka kola ,riva ...sve,pa zašto se nije moglo i to uredit...ja mislim da je ideja o kolektoru i krenula od samog smrada ondje na ravnicu,ko nezna, pod spomenik,ipak je ono šetnica ,lipo uz more ali kad naše drage goste dočeka onako nešto ,nije baš lipo  thumb_down
« Zadnja izmjena: Veljača 23, 2009, 20:04:01 Ribor » Evidentirano

Ribor
Zubatac

« Odgovor #14 : Veljača 23, 2009, 22:50:01 »

Je kogo zno cago o ovemu ?
Evidentirano

Str: [1] 2
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP otok Vis forum | Powered by SMF 1.1.15. © 2005, Simple Machines. All Rights Reserved. Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!