Regi
Inčun

Spol: 
|
 |
« : Ožujak 23, 2009, 20:57:00 » |
|
Ala ako imote koju svoju ili tuju onako po domoći.More i na književni ali nekaje o našemu škoju.
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Ožujak 23, 2009, 20:57:27 Regi »
|
Evidentirano
|
Tuko cago cinit ni se co molat.
|
|
|
Regi
Inčun

Spol: 
|
 |
« Odgovor #1 : Ožujak 23, 2009, 21:09:17 » |
|
SUTRA ĆE TE PONIT stihovi: Jakša Fiamengo
--------------------------------------------------------------------------------
Sutra će te ponit njih šest među ruke, mater će naricat, teško brecat bilo, finili su ćaća tvoji trud i muke, kamena će ploča pokrit tvoje tilo.
Dušu s razumi smokve i rogača, ka svoj i naš život pristave si zida, sutra će te odvest okle se ne vraća, a vrh stola prazna ostat će katrida.
Rodilo je zlatom sve ča god si taka, nek ti na sve vike zemlja bude laka, pokrila te ploča sad smo mi na tratu, triba nan odradit život ka žurnatu.
Istrajat će tilo dat se neće stina, a i ti s nama i neka te nima.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ribor
|
 |
« Odgovor #2 : Ožujak 23, 2009, 22:50:48 » |
|
Evo jedna lipa pisma od naše Viške pjesnice Anele Borčić koja me se dojmila.Po ovoj pismi je nacinjena glazba i koju je izvodila klapa Šufit i dobila je nagradu "Zlatna plaketa biser jadrana"ko nojbojoj u večeri novih skladbi u Omišu 2008 MIRINA
 A evo i skladba :
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Ožujak 23, 2009, 22:55:24 Ribor »
|
Evidentirano
|
Nije da se ne usuđujemo jer je teško, već je teško jer se ne usuđujemo.
|
|
|
Regi
Inčun

Spol: 
|
 |
« Odgovor #3 : Ožujak 23, 2009, 23:29:09 » |
|
MOJ OTOK Ponosan i stasit se rodio iz mora,a sada kao starac prepun bora, pognutih leđa i žuljavih ruku očima plavim pokazuje tugu. U grč se stisla njegova ruka jer sjeća se sada svih svojih muka. Tuđinaca raznih koji ga izmoriše,djece svoje koje od njega odvojiše, Svih sinova i kćeri koje u grudi primiše. Zato čeka sada neke nove ljude da mu mladost vrate da im dom on bude.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Regi
Inčun

Spol: 
|
 |
« Odgovor #4 : Ožujak 23, 2009, 23:55:30 » |
|
Skoro pa haiku mom otoku Da napišem i najljepšu pjesmu niti u trenutku dočarat ne mogu tu ljepotu vječnu. Zato ti koji ovo čitaš sada ljubi ovaj otok budi njemu nada.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Orleanska
|
 |
« Odgovor #5 : Ožujak 24, 2009, 00:07:46 » |
|
MOJ OTOK Ponosan i stasit se rodio iz mora,a sada kao starac prepun bora, pognutih leđa i žuljavih ruku očima plavim pokazuje tugu. U grč se stisla njegova ruka jer sjeća se sada svih svojih muka. Tuđinaca raznih koji ga izmoriše,djece svoje koje od njega odvojiše, Svih sinova i kćeri koje u grudi primiše. Zato čeka sada neke nove ljude da mu mladost vrate da im dom on bude.
.....da im mladost vrate,da im dom on bude.....tako lijepo...dirljivo....sjetno....
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Regi
Inčun

Spol: 
|
 |
« Odgovor #6 : Ožujak 24, 2009, 00:14:05 » |
|
.....da im mladost vrate,da im dom on bude.....tako lijepo...dirljivo....sjetno....
Hvala
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Orleanska
|
 |
« Odgovor #7 : Ožujak 24, 2009, 00:26:56 » |
|
Ko piše ove stihove,odlični stihovi i odlična tema...  ?!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Regi
Inčun

Spol: 
|
 |
« Odgovor #8 : Ožujak 24, 2009, 00:29:02 » |
|
Ko piše ove stihove,odlični stihovi i odlična tema...  ?! Stihovi su moji,hvala na podršci za temu 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
Regi
Inčun

Spol: 
|
 |
« Odgovor #9 : Ožujak 24, 2009, 10:58:33 » |
|
Evo jedna ni baš da spada u ovu temu ali eto.
,,Sanjaj moje snove,,
Sanjaj moje male snove,male snove s malo sreće. Slobodno ih tiho sanjaj nemoj da te savjest peče.
A kad dosanjaš male snove,kad dobiješ malo sreće. Sanjaj i tad moje snove,moje snove malo veće.
Kad odsanjaš moje snove,moje snove manje,veće. Živi tada moje snove nemoj da te savjest peče.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Orleanska
|
 |
« Odgovor #10 : Ožujak 24, 2009, 15:29:00 » |
|
MORE Gledon te more, Kako se propinješ i uzdišeš, Tvoje kapje,sol i modrinu, Tvoju visinu,cvarstinu i dubinu, Tvoj kuroj i dišpet I kad posli fortunola muciš, I pogled te moj boli, Jer misliš da te vej ne volin, A jo te volin,volin,volin....
Katarina Dorotić
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Orleanska
|
 |
« Odgovor #11 : Ožujak 24, 2009, 16:05:18 » |
|
KONOBA Konoba se uvik smijala kad je grožje u badonj primala, ali doša je don kad je u fermi stala i nikako se vej ni nasmijala.
Umor je gospodor u kjucanicu je kjuc ostol. Placu bacve i karatili, jerbo oni nisu tako tili. Tili su da ih gospodor napije, sve do vorha vinon nalije.
Badonj jadan tuguje,grožjen napunjen i u kantun stoji, a tisak ceko i ceko i nikako turnonje ne doceko.
Vidi on grožje se izjutilo, žalosna je konoba, već je sva propala, škurina i mušice su je izili, a ona je od ove jematve sva slipova ostala.
Katarina Dorotić
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Ožujak 24, 2009, 16:06:04 Orleanska »
|
Evidentirano
|
|
|
|
Regi
Inčun

Spol: 
|
 |
« Odgovor #12 : Ožujak 24, 2009, 23:11:53 » |
|
Evo jedna klapska neznam autora
Bodulska balada Živi se od mora, od mriža i uza Brojidu se žuji od vesla, mašklina. Crljene su oči od noći i suza Žujave nan ruke su tvrde ka stina.
I tučedu nas nevere i kiše I svaki dan smo zgrbljeni sve više Ipak više od sveg i od svih lipota Cilega života, mi volimo more
More naše plavo, sve nam želje znaš Ti si snaga, srića, cili život naš
Brojimo sva idra i bile vapore Prolazidu dani uz bure i juga Škrta zemja daje sve ono ča more Život je na škoju i radost i tuga. autor?????????
|
|
|
|
« Zadnja izmjena: Ožujak 24, 2009, 23:15:45 Regi »
|
Evidentirano
|
|
|
|
anka_vegetarijanka
Girica
|
 |
« Odgovor #13 : Ožujak 26, 2009, 21:56:43 » |
|
STAGNA NA ŠKOJU VISU ILI TI GA ISSI STOROJ STAGNA JE NOJLIPJI POZICIJUN. NOSE VRIMENA JE MOJA STAGNA PUNA SVITA BILA. NONO MI JE TE STVORI PROVJAT ZNOL, SVAKU BI ŠTORIJU JUŠTO ZAŠINJOL. I BUTIGIH JE TOTE BILO KAKO BI SE BOJI ŽIVILO. SVE OD JUTRA POK DO U NOĆ PLAC DICI I SMIH SUSIDIH SI MOGAL NOĆ. A DANAS VON MOJA STAGNA PROZNA STOJI. MALO STORIH A JOŠ MANJI MLODIH, SOMO TETA JUBA NA PONISTRU STOJI I KU PASO ONA MU BROJI. A SAD KAD PO STAGNI PASON ŽALOST I TUGU INKONTRON. PROZNE KUĆE I MIRINE NAHODIN DA BI ME NA PASONU VRIME VROČALO I U SARCE TUGU STVORALO. I RADI TEGA SVEGA JO SVOJU STAGNU VOLIN NEKA KAD PASON SARCE ME ZABOLI, JER I MOJE DITINSTVO NA NJOJ SE DOGODI. BAŠ TAKOVA NAPUŠĆENA I PROZNO NOJLIPJI POZICIJUN ZA MENE NA ŠKOJU JE OSTALA. PROZNE KUĆE, PROZNE KOLE, SAD JE SOMO TETA JUBA OSTALA DA BI STAROST STAGNI ZAŠINJALA. MOJA MOLO 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Ribor
|
 |
« Odgovor #14 : Travanj 04, 2009, 13:50:43 » |
|
Bravo molo 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
Nije da se ne usuđujemo jer je teško, već je teško jer se ne usuđujemo.
|
|
|
|